POZOR ZMĚNA: Místo Malvazineckého hřbitova vztah Čechy - Tyrolsko

17.06.2019 17:00
Vzhledem ke zdravotní indispozici přednášející bude tématem  přednášky vztah Čechy - Tyrolsko - politické a kulturní souvislosti, reminiscence nejen o Malostranském hřbitově. Nejen o hřbitově v Ötzu, kde byl přechodně pohřben Miroslav Tyrš, bude přednášet Gabriela Kalinová, členka Spolku Malostranský hřbitov, autorka rozsáhlé publikace Malostranský hřbitov: historie a současnost.
 

Spolek Malostranský hřbitov srdečně zve na další z přednášek o historických hřbitovech. Tentokráte se budeme věnovat hřbitovu na Malvazinkách. Přednáška se uskuteční v pondělí 17. června od 17 hodin v pobočce Městské knihovny v Praze na Smíchově, Nám. 14. října 15, Praha 5. přednášet bude Mgr. Julie Jindráková.

Při této příležitosti budete mít možnost poznat náhrobky, reliéfy, plakety a funerální plastiky významných umělců, jako Stanislava Suchardy, Jana Štursy, Jaroslava Horejce, Franty Úprky, Ladislava Šalouna, Čeňka Vosmíka a dalších umělců. Můžete zde také vidět unikátní barokní sloup jako Boží muka se slunečními hodinami, barokní plastiky od Ferdinanda Maxmiliána Brokofa, či interiér kostela sv. Filipa a Jakuba. Váš zájem bude pro nás povzbuzením a Vaše případné dotazy rádi zodpovíme.

Vstup zdarma, bez rezervace a bez bariér.