Komentovaná vycházka - Sousedská slavnost

16.09.2017 14:00

Slavnosti „Zažít město jinak“ už od roku 2006 sbližují sousedy a oživují veřejný prostor mnoha měst. Principem této akce je dát lidem možnost alespoň na jeden den přeměnit své okolí, svoji ulici, dle vlastních představ a své fantazie vytvořit program „své slavnosti“.

Letošní ročník proběhne v sobotu 16. září 2017 a symbolicky ve stejný den od poledne do večera se bude konat i Sousedská sešlost v parku před Komunitním centrem Prádelna v Holečkově ulici, které se bude na akci spolupodílet.

Organizátoři sami zvou těmito slovy: „Lidé, žijící v okolí mají možnost se navzájem potkat a dát do řeči. Zajištěna je hudba, pétanque, možnost grilování, poznávací prohlídky okolí....akce se nese v duchu: Jaké si to uděláme, takové to bude! Vstup volný, vlastní nápady a občerstvení s sebou.“

Podobné akce nabízejí příležitost myslet a jednat kreativně a zároveň propojují různé skupiny lidí při společném vytváření „příběhu“ dané lokality. Zároveň představují současný trend v participaci občanů na věcech veřejných, což má potenciál oslovit i obyvatele, kteří se dosud příliš nezajímají o dění ve svém okolí, a může tak dojít k dalšímu zajímavému, nejen mezigeneračnímu prolnutí.

Spolek Malostranský hřbitov se ke slavnosti připojuje. Od 14 hodin se tak můžete tešit na komentovanou vycházku s Alenou Lehnerovou.